Motorola Edge 50 Ultra - den bedste fra Motorola

Motorola Edge 50 Ultra - den bedste fra Motorola

Motorola Edge 50 Ultra – den bedste fra Motorola

Design og ergonomi

Først og fremmest er telefonen absurd flot!
Træet på bagsiden er af bambus, og hver eneste Edge 50 Ultra i “Nordic Wood” har derfor et unikt mønster. Fedt! Jeg har drømt om en telefon med bambus-bagside siden Moto X fra 2014, som også var en sand øjen-juvel. Og konstruktionen virker umiddelbart også solid her i 2024. Du skal bare ikke ligge den på et bord med spildt saftevand, for så vil den være modtagelig for misfarvning advarer Motorola.
Dog er den IP68 certificeret, så den skal nok overleve et dyp i poolen eller toilettet.
Men med en telefon til over 5000 kr. har man alligevel nok lyst til et cover, og så går man automatisk på kompromis med træfølelsen og looket. Der er inkluderet et mat-hvidt cover i pakken.
I hånden føles telefonen super dejlig og der er godt grip. Og med kun 178 gram er den uden tvivl en af de letteste 6,7″ skærm telefoner du kan købe. Læs mere herunder i anmeldelsen af Motorola Edge 50 Ultra – den bedste fra Motorola.

En anden grund til at man nok ender med at købe et cover er, at telefonen ligesom sin lillebror Edge 50 Pro, er MEGET sensitiv på siderne, hvilket gør betjening uden cover næsten umulig i dagligdagen. Der er simpelthen for mange gange, man får swipet op eller ned uden man ønsker det, eller du får låst positionen, fordi enten håndfladen eller fingrene rør samtidig på modsatte side.

CPU og Gaming

Den imponerer med sin hastighed, og er solid nok til ikke, at blive alt for varm under pres såsom ved gaming og video-fillmning.
3D mark stress testen viser helt op til 45°, men det mærkes kun på selve aluminiumskanten, og man skal lede efter de steder der kan være ‘for varme’.
Så absolut godkendt oplevelse af CPU’en: Qualcomm Snapdragon 8s Gen 3. Du kan se benchmarks herunder. Et tab på 28,9 procent er helt i orden sammenlignet med andre topmodeller, der ikke gør sig væsenligt bedre i 3D mark stress testen.
I det daglige virker telefonen responsiv og kvik, og kommer med 1TB hukommelse og 16GB RAM.
Pga. de oversensitive kanter, er telefonen ikke en oplagt gamertelefon, selvom den præstrerer godt.

Seperat tophøjtaler giver bedre lyd?

Normalt kommer stereolyden ud af bundhøjtaleren, samt et lille hul øverst på forsiden af skærmen. Men Motorola har givet plads til en dedikeret tophøjtaler denne gang.
Desværre bliver muligheden for at lave en sonisk oplevelse desværre forpasset , da lyden kun er “god”, og hverken ekstra høj eller ekstra god i forhold til konkurrenterne. En Pixel 9 Pro XL er f.eks både kraftigere og mere detaljeret, uden at den har en ekstra lille højtaler.

Skærmen er Pantone

Skærmen er testet og godkendt af Pantone for at sikre nøjagtig farvegengivelse. Pantone er en global autoritet inden for farver, og deres validering betyder, at du kan være sikker på, at farverne på skærmen er så tæt på de faktiske farver som muligt. Motorola Edge 50 Ultra har også en Pantone SkinTone-valideret skærm, hvilket betyder, at den gengiver hudtoner på en autentisk måde når du skyder selfies!
De buede kanter af telefonen generer ikke mig visuelt i det daglige, men det med overfølsomhed ved betjening er selvfølgelig en gene.

Motorola Edge 50 Ultra - Pantone certificeret skærm
Motorola Edge 50 Ultra – Pantone certificeret skærm

Kameraet er godt og brugbart.

Motorola står ikke øverst på skamlen mht. når anmeldere skal rose kvaliteten af billeder i forhold til konkurrencen, men selve kamera-appen er god. Jeg er som oftest tilfreds med de billeder en Motorola telefon tager, og også dem der kommer fra en Moto Edge 50 Ultra. Se et par eksempler herunder, og læs også DXOMARK’s kamera vurdering her.

Mororola Edge 50 Ultra - Ultrawide
Mororola Edge 50 Ultra – Ultrawide
Mororola Edge 50 Ultra - Hovedlinse
Mororola Edge 50 Ultra – Hovedlinse

Batterilevetid

Er for mig omsonst at snakke om når man kan oplade til fuld på bare 20 minutter med den inkluderede oplader. Men mit indtryk er at den holder en dag ved almindelig brug.

Software og opdateringer.

Telefonen er født med Android 14 og får til og med Android 17, samt software opdateringer indtil juni 2029.
Generelt set virker og spiller Motorolas software godt, og jeg har altid godt kunne lide det.
Dog er specielt software opdateringer Motorolas Achilles hæl, da de kun kommer hveranden måned, hvilket er færre end de store konkurrenter. Og så har selve opdateringerne det med at drille, og ikke opdatere med faste intervaller alligevel. F.eks havde jeg en Motorola Edge 30 der ikke opdaterede i et halvt år, og så pludselig gav mig 3 opdateringer samme dag!?
Og på 50 Ultra’en her, har jeg en Play opdatering fra februar og sikkerhedsopdatering fra 1.juni. Og begge dele ved jeg der er kommet nyere versioner af, så det er irriterende at Motorola ikke selv kan presse de opdateringer ud til forbrugeren til rettidigt!? OBS. De korrekte nye opdateringer er dog kommet her i slut september!

AI

“Moto AI” kaldes Motorolas implementering af kunstig intelligens i deres smartphones, og det bruges primært til at forbedre kameraoplevelsen.

Her er nogle eksempler på, hvordan Moto AI bruges i Motorola Edge-telefoner:

  • Bedre billedstabilisering: Moto AI hjælper med at stabilisere billeder og videoer, selv når du bevæger dig eller optager i svagt lys.
  • Autofokus: Moto AI hjælper kameraet med at fokusere hurtigere og mere præcist på motivet.
  • Sceneoptimering: Moto AI genkender forskellige scener og justerer kameraindstillingerne automatisk for at give det bedste resultat.

Udover kamerafunktioner kan Moto AI også bruges til andre ting, såsom at optimere batterilevetiden og give personlige anbefalinger. Men der mangler ligesom reelle AI features. Motorola har således ikke “Circle to search” som man kender dem fra Google Pixel og Samsung, men mon ikke der kommer mere AI henad vejen. Det må man formode.

Prisen og konklusion.

I skrivende stund kan Motorola Edge 50 Ultra fås helt ned til 5500 kr. hos en udbyder, og det er en flot pris i dag, for en topmodel.
Men den samlede fornemmelse, er dog også kun af øvre mellemklasse, og ikke helt flagskib. Så prisen er nok som den skal være. Motorola Edge 50 Ultra er ikke desto mindre – den bedste fra Motorola til dato.

Det er en skam at telefonen stadigvæk er for dyr til at bruge uden cover. Jeg vil være ok med at tabe den til 2000 kr. og den pris kommer den først ned på engang i 2026 på DBA. Så spørgsmålet er om du vil vente indtil da, eller købe nu – og så bruge cover de første par år?

Alt i alt kan jeg ikke give Motorola Edge 50 Ultra en “Techsen anbefaler” pga. den halter bagud i forhold til AI overfor konkurrenterne. Men den er meget tæt på! En dejlig brugbar telefon. 3.5 ud af 5 stjerner til Motorola Edge 50 Ultra.

Besøg vores

Sociale medier

Privatlivspolitik Cookiepolitik