Apple præsenterer nye iPhone 15-modeller

D. 12. september præsenterede Apple de nye iPhone 15-modeller; iPhone 15 og iPhone 15 Pro.


De forgangne år har der været meget snak om, at iPhones efterhånden ikke længere får kæmpe ændringer eller banebrydende nye features, og i år er ingen undtagelse.

Billede: Apple

iPhone 15 fås i samme størrelse som iPhone 14, og så er den meget magen til den tidligere model. Den helt store ændring er, at alle nye iPhones nu kommer med USB-C, og dermed er det altså et pænt farvel til Apples eget stik, lightning. Alle iPhone 15-modeller får den ‘dynamiske ø’, og et nyt glas-design bag på, som har en ‘mat’ fornemmelse. Telefonen får Ceramic Shield-skærm, som skulle forberede glassets holdbarhed markant. Både den normale iPhone 15 og iPhone 15 Pro har fået en lille designændring, der gør at kanterne er en smule mere afrundet, og så er de sorte kanter blevet en smule mindre, og dermed skærmen en smule større – men det er altså ikke meget større.

Billede: Apple

iPhone 15 Pro får et nyt 48 MP primær kamera, som nu med Machine Learning selv vil registrere, når du har brug for Portræt Mode på kamera-appen. Pro-modellerne får som sidste år Always-On Display, den dynamiske ø og Ceramic Shield, ligesom den normale iPhone 15 også får.

Nogle af de nye ting specifikke til Pro-modellen er den nye ‘Action Button’, som erstatter den tidligere Mute Switch. Det bliver nu en programmerbar knap, som du kan ændre til dine behov. Den kan for eksempel åbne kameraet med tre tryk, eller aktivere vibration ved at holde nede. Pro-modellerne får også USB 3 i deres USB-C port, hvilket giver hurtigere lade hastigheder samt 10 gigabit/sekundet dataoverførsler. Pro-modellerne får selvfølgelig også sidste års ProMotion, altså op til 120 Hz opdateringshastighed i skærmen. Skærmen er nu også op til 2000 nits, som altså betyder, at skærmen kan blive meget lys. Til sammenligning er Samsungs S23 på 1750 nits, og selvom forskellen på tallene måske ikke ser så stor ud, så er forskellen ret stor i virkeligheden, lysmæssigt.

Designmæssigt fås den nye iPhone 15 Pro nu i Titanium, og det gør dermed denne model til den letteste iPhone nogensinde, ifølge Apple.


iPhone 15 starter på 7.799 kr. og kan forudbestilles fra på fredag. Den er tilgængelig i butikker fra d. 22. september.

iPhone 15 Pro starter på 9.799 kr. og kan også forudbestilles fra på fredag. Den er også tilgængelig i butikker fra d. 22. september.

Besøg vores

Sociale medier

Privatlivspolitik Cookiepolitik